Doen wat energie geeft

Drijfveren training

Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Wat geeft jou energie en waarvan kom jij in beweging? 

 

Drijfveren beïnvloeden ons gedrag en hoe we denken. Ze inspireren en motiveren en zorgen ervoor dat wij in actie komen. Als jij jouw drijfveren optimaal kan gebruiken, dan heb je meer plezier in wat je doet en presteer je beter. Als je doet wat je leuk vindt, dan hoef je niet te werken.

Drijfveren - Doen wat energie geeft.jpg

Onze drijfveren vertellen ons wat we het liefste willen

Iedereen heeft een aantal dominante drijfveren, waarbij de volgorde en intensiteit verschillend is. Psycholoog David McClelland heeft veel onderzoek gedaan naar onze dominante drijfveren en hierbij een ijsbergmodel ontwikkeld waarin beschreven wordt, hoe wat we doen, denken en willen, zich tot elkaar verhouden. Onze drijfveren bevinden zich in dit ijsbergmodel helemaal onderin.

IJsberg McClelland.jpg

Onze drijfveren bepalen in grote mate onze overtuigingen, zelfbeeld en normen en waarden. En hoger in de ijsberg bepalen de drijfveren ook ons gedrag, onze kennis en welke vaardigheden we verwerven.

 

Het werken vanuit drijfveren geeft energie, het helpt jou en de organisatie beter te presteren

Drijfveren zeggen iets over jou! Het gaat om wat jou werkelijk beweegt.

Het gaat over willen, denken en doen.

BUTTONS drijfveren

McClelland bewijst met zijn motivatietheorie dat mensen, ongeacht geslacht, cultuur, leeftijd of ras, 3 drijfveren hebben waarvan er één dominant is. Deze dominante drijfveer is afhankelijk van onze levenservaring en de cultuur waarin we opgegroeid zijn, maar ook onze opvoeding speelt hierbij een belangrijke rol.

 

De drie drijfveren van McClelland zijn:

  • Behoefte aan prestatie, need for achievement, iets willen bereiken

  • Behoefte aan macht, need for power, willen bepalen en beslissen

  • Behoefte aan aansluiting, need for affiliation, ergens bij willen horen

 

In mijn trainingen en coaching maak ik gebruik van de drijfverenmethode van BUTTONS.

BUTTONS heeft op basis McClelland’s theorie, 24 concrete drijfveren gekwalificeerd. Ieder mens heeft deze 24 drijfveren in meer of mindere mate in zich. Als onze dominante drijfveren worden getriggerd geeft ons dat energie en komen we in beweging.

 

Als je doet wat je leuk vindt, dan krijg je energie!

Door het in kaart brengen van jouw drijfveren en de bewustwording van wat jouw drijfveren voor jou betekenen, heb je inzicht in wat jij belangrijk vindt en wat jij echt wil! Het helpt jou in keuzes maken, in jouw persoonlijk leiderschap, in jouw persoonlijke ontwikkeling.

 

Beter presterende teams

Teams waarvan de medewerkers beter in hun vel zitten, presteren beter. Als de medewerkers zich bewust zijn van hun drijfveren en mogen werken vanuit hun drijfveren zijn zij gelukkiger. Inzicht en bewustwording van elkaars drijfveren binnen een team zorgt voor nog betere samenwerking. 

 

Drijfveren training 'Doen wat energie geeft'

Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Wat geeft jou energie en waarvan kom jij in beweging? 

 

In deze training word jij je bewust van jouw eigen drijfveren en krijg je inzicht in hoe deze invloed hebben op de verschillende rollen die jij hebt. Je gaat ontdekken welke rollen energie geven en in welke rollen jouw energie wegvloeit. Je gaat zien hoe drijfveren invloed hebben op jouw denken, doen en willen.

 

In een teamtraining leer je ook de drijfveren van jouw collega’s kennen. Wat drijft en beweegt hen en hoe kun je hier onderling rekening mee houden zodat de energie ook in het team blijft. En jullie hierdoor samen nog beter gaan presteren met meer plezier.

 

De groepstrainingen worden gegeven in kleine groepen van minimaal 4 en maximaal 8 personen.

 

Je kan de training ook individueel, 1 op 1, volgen. De inhoud van de training is hetzelfde, er is in de individuele training meer tijd en aandacht voor jouw persoonlijke leerdoelen en de inzet van jouw drijfveren.

 

Voor de start van de training ‘Doen wat energie geeft’ ontvang je een uitnodiging voor het spelen van het drijfverenspel. De uitkomst van dit drijfverenspel is jouw persoonlijk drijfveren rapport. Een rapport met jouw 6 dominante drijfveren.

Het resultaat

Door deze training

  • Krijg je inzicht in jouw drijfveren.

  • Word je je bewust van jouw dominante drijfveren en hoe je deze kan activeren.

  • Word je je bewust van jouw rollen en jouw energieniveau in deze rollen.

  • Weet je wat jou energie geeft en wat jou energie kost.

Data drijfveren training Doen wat energie geeft | open inschrijving

Dinsdag 5 juli 2022 | 09:30 - 12:30 uur | Locatie Assen

Woensdag 27 juli 2022 | 13:30 - 16:30 uur | Locatie Assen

Donderdag 4 augustus 2022 | 09:30 - 12:30 uur | Locatie Assen

Dinsdag 16 augustus 2022 | 13:30 - 16:30 uur | Locatie Assen

De investering

Drijfveren training Doen wat energie geeft op locatie

De investering in deze training Doen wat energie geeft is 1 dagdeel en € 649,00 (excl. btw) per persoon. Dit is inclusief de kosten van de locatie en cursusmaterialen. 

Drijfveren training Doen wat energie geeft via Teams

Volg je de training via Teams dan betaal je € 579,00 (excl. btw) per persoon. Uiteraard is dit ook inclusief de cursusmaterialen. 

Individuele drijfveren training Doen wat energie geeft op locatie

De investering in deze training Doen wat energie geeft is 1 dagdeel en € 799,00 (excl. btw) per persoon. Dit is inclusief de kosten van de locatie en cursusmaterialen. 

Individuele drijfveren training Doen wat energie geeft via Teams

De investering in deze training Doen wat energie geeft is 1 dagdeel en € 729,00 (excl. btw) per persoon. Dit is inclusief de kosten van de locatie en cursusmaterialen. 

In-company drijfveren training Doen wat energie geeft

Het is ook mogelijk deze training in-company te organiseren. Neem gerust contact met mij op.

Kennismaken met een aantal van jouw drijfveren?

 

Vul hieronder jouw mailadres in en ontvang een uitnodiging om het BUTTONS drijfverenspel te spelen. Na afloop krijg jij direct inzicht in 3 van jouw drijfveren.