top of page

DISC Gedragsstijlen & Drijfveren

disc model.png

Gedragsstijl: 'Gedrag is een stijl die iemand hanteert om de dingen die hij leuk en belangrijk vindt voor elkaar te krijgen.'

 

Inzicht in jouw persoonlijke gedragsstijlen met DISC.

Hoe beter jij jezelf kent, hoe bewuster jij je bent van het effect van jouw gedrag in contact met anderen.

Ieder mens verschilt en vertoont ander gedrag. De DISC gedragsanalyse geeft op eenvoudige wijze inzicht in de verschillende gedragsstijlen die jij laat zien. Je kan niet slagen of falen voor een DISC test of analyse. Het is niet goed of fout. Iedere gedragsstijl is ergens voor nodig. In de ene situatie is een bepaalde gedragsstijl effectief, terwijl een andere gedragsstijl in diezelfde situatie minder effectief is.

Je hoeft geen andere persoonlijkheid aan te nemen om je professioneel en communicatief te ontwikkelen. DISC kan jou helpen om:

 • Nog beter te communiceren met klanten en collega's

 • In te spelen op de gedragsstijl van klanten, collega's en leveranciers

 • Taalgebruik aan te passen om nog beter te kunnen verkopen

 • Conflicten te voorkomen en op te lossen

Drijfveren: 'Waarom iemand doet wat hij doet'

 

De DISC drijfveren analyse brengt jouw belangrijkste motivatoren in kaart. Wat maakt het dat je in beweging komt? Vanuit welke waarden en motivatie handel je?

 

Wanneer jouw drijfveren niet overeenkomen met wat jouw organisatie van jou vraagt, dan kan dit leiden tot stress en demotivatie. Drijfveren en werkplezier zijn nauw met elkaar verbonden.

 

Combinatie Gedragsstijlen en Drijfveren

 

De combinatie van beide analyses geeft een compleet beeld van de interactie tussen gedrag en drijfveren. Een krachtig instrument waarmee vooruitgekeken kan worden naar persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap, teamontwikkeling of teamsamenstellingen.

Vragenlijsten

 

De  vragenlijsten voor de analyses worden online afgenomen, de ervaring leert dat het ongeveer 15 minuten per vragenlijst in beslag neemt. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt jij jouw persoonlijke (digitale) rapport binnen enkele dagen. Daarna neem ik contact met jou op om jouw vragen te beantwoorden en de analyse verder toe te lichten.

Investering

DISC Gedragsstijlen analyse (1,5 uur)

 • Bespreking online via Teams € 325,00

 • Bespreking op locatie € 385,00

 

DISC Gedragsstijlen + Drijfveren analyse (2 uur)

 • Bespreking online via Teams € 425,00

 • Bespreking op locatie € 485,00

De prijs is per (combi) analyse inclusief het bespreken van de analyse. Excl. 21% btw.

In company / team analyse

Ook voor teams is een DISC analyse mogelijk. Neem hiervoor vrijblijvend contact met mij op, dan maak ik op basis van de wensen een offerte voor uw team.

Losse analyses

Wil je alleen een DISC gedragsstijlen analsye en/of een drijfveren analyse? Zonder een bespreking van jouw persoonlijk rapport? Ook dat is mogelijk.

 • DISC gedragsstijlen analyse € 110,00

 • DISC drijfveren analyse € 110,00

 • DISC combi analyse (gedragsstijlen & drijfveren) € 165,00

Deze prijs is excl. 21% btw.

 

191145_HRM-profielen_logo-online-webkleu

De DISC analyses die ik aanbied zijn ontwikkeld door HRM Profielen. HRM Profielen hecht veel waarde aan de betrouwbaarheid van haar analyses. De profielen worden voortdurend getest en doorontwikkeld. De analyses zijn prettig leesbaar en praktisch toepasbaar door duidelijke uitleg en praktische voorbeelden. Maar liefst 97% van de respondenten herkend zich volledig in zijn of haar profiel.

bottom of page