top of page

Haal alles uit je team

Teamtraining voor teams die willen ontwikkelen

Drijfveren zijn de kernbehoeften van mensen en hebben een grote invloed op hun gedrag en prestaties.

 

Door inzicht te hebben in de drijfveren kunnen leidinggevenden ervoor zorgen dat teamleden

gemotiveerd blijven, conflicten worden voorkomen en er betere beslissingen worden genomen.

 

Dit resulteert in een succesvol team met een positieve teamcultuur.

Teamtraining Haal alles uit je team

Programma teamtraining 'Haal alles uit je team' 

Ontdek tijdens deze ééndaagse teamtraining de kracht van drijfveren en hoe je deze kunt inzetten om het maximale uit jezelf en je team te halen!

Ochtendprogramma

We starten deze training met inzicht in je eigen en elkaars drijfveren. Wat zijn jouw drijfveren, hoe herken je deze, welke geven energie en welke kosten energie. De opbrengst is dat je voor jezelf inzichtelijk hebt hoe je omgaat met jouw energiebalans. 

Door dit met elkaar te delen, erken je en herken je ook hoe dit bij jouw collega’s er uit ziet. Dit geeft veel begrip en oplossingen voor hoe je als team met elkaar omgaat. 

 

Naast de individuele drijfverenanalyses ontvang je als team ook een teamanalyse. Hiermee maak je inzichtelijk waarom bepaalde zaken wel of niet goed lopen. Welke werkzaamheden leg je bijvoorbeeld bij die ene medewerker neer en vooral niet bij een ander. Dit bevordert het werkplezier, de teamdynamiek en het resultaat van het team.

 

Middagprogramma

In het tweede deel van de training ga je praktisch aan de slag met de ontwikkelingen van de organisatie of de afdeling. Zo praktisch dat je morgen al kan beginnen met de uitvoering daarvan. 

Om iets te ontwikkelen kun je vier dingen doen:

  • beter doen;

  • anders doen;

  • meer doen;

  • minder doen.

 

Aan de hand van dit principe gaat de groep bepalen wat Beter, Anders, Meer en Minder kan en van daaruit de ontwikkelingen bedenken en initiëren om de doelen van de organisatie of het eigen team te bereiken. 

 

Tijdens de intake voor deze training overleggen we of er voor dit trainingsonderdeel een specifiek doel of onderwerp wordt gekozen. 

Focus op 1 doel of onderwerp geeft het beste resultaat. Werken aan te veel initiatieven tegelijk leidt tot verdeling van aandacht, met het risico dat geen van de doelen wordt behaald.

Inzicht in wat jou en jouw collega's beweegt Katrien Eggens Training & Organizing

Wat kun je na de training nog meer met het inzicht in de drijfveren van jouw team?

Met het inzicht in de drijfveren van jouw team kun je onder andere sturing geven op de thema's:

  • instroom van medewerkers;

  • ontwikkelen van medewerkers;

  • de juiste medewerker op de juiste plek | teamontwikkeling;

  • behoud van medewerkers en talenten.

 

Je weet immers wat jouw team(leden) beweegt en motiveert. 

Bel mij gerust als je wil sparren waar je de drijfveren analyses nog meer voor kan inzetten. Er zijn heel veel mogelijkheden en mooie werkvormen voor teams. Ik stel deze graag ter beschikking.

 

Gebruik van het BUTTONS platform

Om het ontdekken en benutten van het medewerkers- en teampotentieel zo eenvoudig mogelijk te houden is het mogelijk om toegang te krijgen tot het gebruikersvriendelijke platform van BUTTONS.

 

Via dit platform kun je eenvoudig mensen uitnodigen voor de drijfverenanalyse en verschillende rapporten creëren. Als je gebruik maakt van dit platform kun je ook nieuwe medewerkers uitnodigen voor een drijfverentest en kun je nadien een nieuw teamprofiel van jouw team genereren. 

 

Aan het gebruik van het platform zijn geen kosten verbonden, met uitzondering voor het aanvragen van de drijfverentesten en het bestellen van materialen. Je kan na een drijfverentest zonder extra kosten individuele en team rapporten genereren. 

 

Neem contact met mij op als je hier interesse in hebt. Ik vertel je graag de mogelijkheden.

 

De investering

Teamtraining 'Haal alles uit je team'

De tijdsinvestering is 1 dag, bij jou op het bedrijf of op een externe locatie (voorkeur). De prijs voor deze teamtraining is op aanvraag en afhankelijk van het aantal deelnemers.

Artikelen over drijfveren

bottom of page