top of page

Vergeet je werk tijdens jouw vakantie

Je kent het dilemma waarschijnlijk wel. Loslaten tijdens jouw vakantie. Jouw collega's zijn nog druk met een project, jij hebt echt wel alles geleverd wat nodig was voordat je op vakantie ging, maar toch...

Je blijft tijdens de vakantie je telefoon checken, laat de whatsapp aan en als er een berichtje in de groepsapp komt, ga je reageren. Ondanks dat je met elkaar had afgesproken dat de collega's die op vakantie zijn, mail en apps mochten negeren. 

Het project blijft in je hoofd, je krijgt niet echt rust. En daar was deze vakantie toch echt wel voor bedoeld. Lastig want je vindt jouw werk belangrijk en erg leuk! Als je niet reageert, heb je het gevoel dat je je collega's in de kou laat staan. Hoe vergeet je je werk tijdens jouw vakantie?


Opladen en tot rust komen

De vakantie is nodig om weer op te laden, je hoofd leeg te maken. En dat gaat niet als je je mail blijft lezen en reageert op alle berichtjes die je ontvangt.

Als je echt tot rust wilt komen op je vakantie en je wilt weer opladen, energie opdoen voor de komende maanden, dan zul je toch echt je werk moeten gaan vergeten.


Hoe vergeet je jouw werk tijdens jouw vakantie?

Dat is knap lastig. Wij staan de hele dag aan, en niet alleen wij, vooral onze devices. Telefoon, tablet, laptop. We hebben de hele wereld continu bij ons. 


Je kunt er uiteraard voor kiezen om werk en privé strikt gescheiden te houden, je zorgt dan dat je een werk en een privé telefoon tot je beschikking hebt. Dan laat je je werktelefoon (en andere devices) op je werk liggen en zie je op de 1e dag na jouw vakantie wel wat er is gebeurd.


​Echter, de meeste mensen kiezen voor 1 telefoon waar zowel werk als privé gebruik van gemaakt wordt. Gewoon erg handig, niet steeds met 2 telefoons op pad.

Deze categorie mensen heeft ook het meest last van de drang om te moeten reageren op werkgerelateerde zaken tijdens vakanties.


Rust begint bij het niet lezen van werkgerelateerde zaken. Zet alle notificaties van de zakelijke whatsapp groepen op stil. Verwijder jouw werkmail van je telefoon en tablet, zodat je niet in de verleiding komt om deze te gaan lezen. Zet je telefoon op 'stil' en zorg voor een goede en duidelijke voicemail waarin je aangeeft dat je tijdelijk niet bereikbaar bent. Jouw vrienden en familie weten over het algemeen wel dat je vakantie hebt. Mocht er iets dringends zijn dan weten zij wel dat je gaat reageren. In veel telefoons kun je ook contacten aanmerken als 'favoriet'. Zodra deze personen bellen, komt het telefoontje wel door (ondanks de 'stil' modus).


Maak het jezelf gemakkelijk

Maak het jezelf gemakkelijk, zet de notificaties uit, verwijder alle verleidingen die jou afleiden van jouw vakantie. En geniet!

Commentaires


bottom of page