top of page

Orde in de chaos brengen

Ook een structuur nerd, regeltante, SLIM werken coach, efficiency trainer en werkplek coach heeft haar chaos momenten.

Vooral als je de hele zomer aan de keukentafel hebt gewerkt in de plaats van in je kantoorruimte. Daarna veel onderweg voor een super leuke opdracht in het westen van het land en daardoor weinig thuis en 2 samenwerkingen opgestart (het gaafste kennis en netwerk event van Noord Nederland ‘Kenn!s19’ met Renate Westervaarder en een Masterclass Talent Ontwikkeling voor Young Professionals met Sonja Jaarsma-Lebbink) Actief als vrijwilliger voor Grolloo Springlevend en voor de KNHM. Al met al genoeg te doen. Gelukkig staat mijn mailbox wel regelmatig op ‘zero’.


Orde in de chaos brengen

Tja en als je prioriteiten stelt, blijven er andere zaken liggen die op dat moment niet zo belangrijk zijn totdat je daar weer gebruik van wil of moet maken. En dat gebeurde deze week. Heerlijk een week thuis in de herfstvakantie, een top moment om weer eens in de administratie te duiken, losse eindjes op te pakken en door te ontwikkelen. Maar ja, eerst die kantoorruimte. De gehele zomer was daar, zoals je vaak ziet in niet veel gebruikte ruimtes (logeerkamers, zolders etc), van alles neergezet wat we niet nodig waren. Nu denk ik waarom niet direct opgeruimd? Gisterochtend daar maar eens mee begonnen, die rotklus eerst klaren. In mijn trainingen laat ik dan vaak het boek ‘Eat that Frog’ zien. Begin met die rotklus die al een poosje op je schouders zit. En WoW wat heb je dan daarna een topgevoel. Heerlijk energie te over voor de rest van de dag.  Chaos in je hoofd - Katrien Eggens

Gelukkig heb ik af en toe ook van die chaos momenten. Dan weet ik weer welk gevoel mijn cursisten en coachees ervaren en hoe lekker het voelt die rotklus als eerste te doen en daarna energie voor de rest van de dag te hebben. Ervaring blijft de beste leermeester. Super om deze ervaring in te mogen zetten om anderen verder te helpen. Een leven lang leren! Zorg dat je skills op orde zijn en blijven. Voor zowel Young Professionals als Professionals met meer ervaring!

Comments


bottom of page