top of page

Minder mailen voor minder afleiding!

 Gisteren tijdens een netwerkgesprek gaf mijn gesprekspartner aan dat zij gehoord had dat je gemiddeld 1,6 e-mails ontvangt als reactie op een mail die jezelf hebt gestuurd. “Dus”, zei zij, "als ik minder mail, dan ontvang ik ook minder mails. Dat is fijn, dan word ik minder afgeleid en gestoord!"

Dat klopt! Mail is het meest gebruikte communicatiemiddel binnen bedrijven, maar ook het communicatiemiddel dat zorgt voor de meeste afleiding en verstoring van je werk. Minder mailen zorgt voor minder afleiding.


Overvolle mailbox

Tips om minder te mailen voor minder afleiding

Minder mailen is een oplossing voor minder afleiding maar er zijn meerdere manieren om minder geleefd te worden door je mailbox.

zet alle notificaties uitbeoordeel 2 à 3 x per dag jouw mailboxals je een mail gelezen hebt, bepaal dan direct wat je er mee doet:direct afwikkelen als het binnen 2 minuten kan (2 minuten regel)plannen als het meer tijd kostarchiveren als het 'ter info' isdeleten als het geen bewaarwaarde heeft

 Op deze manier heb je (bijna) geen ongelezen mails. Want zeg nou zelf, je wordt toch naar je mailbox getrokken als je ziet dat er ongelezen mails zijn? Dan word jij toch ook nieuwsgierig?


Spoedmail

Wat nu als er een 'spoedmail' binnenkomt? Tja, voor wie is het een spoedmail? En wat zou jij doen als er iets met spoed afgewikkeld moet worden? Inderdaad! Je loopt naar die persoon toe of je belt. Het is spoed dus je wilt die persoon direct spreken. Tuurlijk kun je daarna via mail de betreffende stukken naar hem/haar toezenden, maar eerst persoonlijk contact, je wilt toch zeker weten dat de spoedopdracht ook met spoed opgepakt wordt?

Wat doe jij om de mail niet te laten bepalen hoe je dag eruit ziet?#

Comments


bottom of page