top of page

Je werk loslaten voor de vakantie, maar hoe?

Ken jij ook dat gevoel dat je halverwege de vakantie pas tot rust komt? Tijdens de reis naar de vakantiebestemming nog de mail beantwoorden, je to-do lijst afwerken en de laatste telefoontjes plegen. De volgende dag in de skilift of op het terras kun je het niet laten, nog even de mail checken op je telefoon.

Hoe zorg je er nu voor om ontspannen op vakantie te gaan en de werkstress op het werk achter te laten, in de plaats van deze werkstress in je koffer mee te nemen? Je werk loslaten voor de vakantie, maar hoe?


Begin nu! Je hebt nog 2 weken voordat de voorjaarsvakantie begint.

  • Laat je collega's en klanten weten dat je straks er een weekje tussenuit gaat en dat je nu nog iets voor ze kan betekenen. Zet alvast de 'out of office' melding hiervoor aan in je mail.

  • Maak ruimte in jouw agenda om lopende zaken af te wikkelen.

  • Ruim je mailbox op, of nog beter poets 'm leeg.

  • Alle 'CC' mail kun je ongelezen verwijderen. Een 'CC' mail vraagt immers geen actie van jou, is alleen maar 'ter info'.

  • Werk je to-do list af.

  • Maak bij elke actie de afweging of deze actie voor jou is, of deze direct kan of dat de actie gepland kan worden na de vakantie. Is de actie niet voor jou, dan delegeer of verwijder je de actie.

  • Neem die boeken die je in de vorige vakantie wilde gaan lezen nu weer mee en ga ze lezen. Laat die vakliteratuur nu eens thuis.

  • En op de laatste dag voor de vakantie zet je je werkmail en agenda op al je mobiele devices uit en je zakelijke whatsappgroepen op stil.

Zo ga je heerlijk opgeruimd naar je vakantiebestemming en geniet je elke dag van de jouw gegunde vrije dagen!


Tip voor na de vakantie:

Laat je 'out of office' melding de eerste werkdag nog aanstaan, dan kun je in alle rust je mailbox doornemen. Maak dan ook bij elke mail de afweging zoals hierboven beschreven.

Doordat je voor de vakantie jouw mailbox en to-do list hebt opgeruimd, start je op je eerste dag met minder werk en kun je weer snel en uitgerust aan de slag!


Skivakantie

Comments


bottom of page