top of page

Eerste hulp na de vakantie


Overvolle mailbox

Help! De vakantie is voorbij en ik heb een tsunami aan mail in mijn mailbox

Eerste hulp op de eerste dag na de vakantie


De vakantie is voorbij, je bent lekker bijgekomen tijdens jouw vrije weken. Even geen mail, telefoon of collega’s die jou nog meer werk geven dan je eigenlijk aan kan.


Maar dan, de eerste werkdag! Help! Een overvolle mailbox, stapels werk op jouw bureau, om 9 uur de eerste vergadering. Voordat het 12 uur is, ben je je vakantie vergeten en ga je weer door in het ritme van voor de vakantie.


Dat kan anders! Krijg je werk en leven weer onder controle! Meer overzicht en rust in je werk maar ook in jouw hoofd!


Eerste hulp na de vakantie


5 tips voor de eerste dag na de vakantie

 1. Laat je afwezigheidsmelding (autoreply) nog 1 dag langer aan staan. Dan kun je ongestoord aan de eerste dag beginnen, je mail organiseren en zorgen dat je weer goed geïnformeerd bent over de lopende zaken.

 2. Sorteer de mail op afzender of onderwerp in de plaats van op datum. Zo kun je per afzender of onderwerp, bloksgewijs, jouw mail beoordelen.

 3. Verwijder de nieuwsbrieven. Ga je deze echt lezen? Vast niet op je eerste werkdag, en daarna waarschijnlijk ook niet meer.

 4. Verwijder alle mail van de verjaardagen (het gebak is toch niet meer lekker), de afwezigheidsmeldingen, geaccepteerde vergaderingen etc.

 5. Verplaats de mail met een echte actie naar jouw takenlijst of naar een submap 'Actie'. Plan de rest van de week iedere dag een moment om een aantal acties uit te voeren. Of plan direct een datum aan de actie in je takenlijst zodat je er zeker van bent dat je deze niet vergeet.

Zo heb je in één uur tijd waarschijnlijk je hele mailbox al leeg georganiseerd. En kan je aan je 'echte' werk beginnen.


Eerste hulp na de vakantie

De eerste dag zit erop en dan?

Als je echt aan de slag wil met deze hectiek en jij wil meer rust en overzicht in jouw (werk)leven, schrijf je dan in voor 1 van mijn timemanagementtrainingen. Na deze training en eventuele werkplekcoaching heb je gegarandeerd een half uur per dag extra en heel veel overzicht en rust in jouw hoofd. Je wordt creatiever, productiever en bovenal een leukere collega!


Het resultaat van mijn timemanagementtrainingen:

 • Meer rust en overzicht in je werk.

 • Meer rust en overzicht in je hoofd, een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld.

 • Minder stress.

 • Controle over jouw dagelijks werk.

 • Effectiever gebruik te maken van Microsoft Outlook.

 • Ga je met een lege inbox weer naar huis.

 • 30 minuten meer tijd per dag.

Trainingskalender Katrien Eggens Training & Organizing

Comentários


bottom of page