top of page

Drijfveren, communicatiestijlen en persoonlijkheidstesten

Drijfveren en persoonlijkheidstesten. Ze zijn er in alle soorten en maten. Kleurtesten zijn erg populair. Naast dat je een gemeenschappelijke taal hebt, zit er ook een gevaar in dat je elkaar in hokjes duwt. En dat is wat wij als mens niet graag worden.


Kleurrijk oog | drijfveren persoonlijkheidstesten

Een persoonlijkheidstest, ook met kleuren, geeft jou en jouw team een schat aan waardevolle informatie over jou.

Een goede analyse geeft inzicht in je talenten, jouw gedragsstijlen en jouw drijfveren. Daarmee kun jij je persoonlijk leiderschap verder ontwikkelen, en het team waarin jij werkt laten excelleren als je elkaars kwaliteiten kent!


We zien maar al te vaak dat, bijvoorbeeld de door ons gehanteerde DISC analyse, in organisaties gebruikt wordt om aan te geven dat jij rood, geel, groen of blauw bent, terwijl iedereen alle kleuren in meer of mindere mate in zich heeft.


Drijfveren en persoonlijkheidstesten

Communicatiestijlen

Wij gebruiken de gedragsstijlenanalyse van DISC in onze communicatietrainingen. DISC geeft zoveel mooie en handige handvatten om jouw eigen communicatiestijl en die van jouw gesprekspartner te herkennen. Herken en erken jij jouw eigen stijl en die van jouw gesprekspartner, dan zul je zien dat de communicatie opeens een stuk gemakkelijker verloopt met veelal een beter resultaat.


Teamontwikkeling

Naast DISC gebruiken wij de BUTTONS methode voor teamtrainingen.

Met BUTTONS worden de prestaties van mensen, teams en organisaties verbeterd door het gedrag van de medewerkers duurzaam te veranderen vanuit intrinsieke motivatie. De BUTTONS methode gaat uit van maar liefst 24 drijfveren. BUTTONS is een visuele en laagdrempelige methode, die mensen en teams beter laat presteren door vanuit de eigen drijfveren een blijvende gedragsverandering te realiseren. Hiermee wordt de betrokkenheid van de medewerkers vergroot, de samenwerking in teams verbeterd en helpt het organisaties de doelen en ambities te realiseren. Het blijvend veranderen van gedrag wordt volledig gestuurd door iemands persoonlijke drijfveren. Daar ligt de sleutel voor succes.Wil jij weten of DISC of BUTTONS geschikt is voor jou en/of je team? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

コメント


bottom of page