top of page

Balans in jouw dag

De baas zijn over je eigen werk en je eigen werktijden dat wil toch iedereen? Tenminste dat is mijn waarheid. Wat heb je nodig om effectief en prettig te kunnen werken en leven. Waar en wanneer werk je het beste? Hoe zorg je voor balans in jouw dag? Voor de één is dat thuis, een ander voelt zich prettig bij collega's of werkt graag samen met of bij andere ondernemers. Er is inmiddels een enorm aanbod aan flexplekken op de mooiste locaties. In hotels, creatieve ruimtes in oude pakhuizen of fabrieken. 


Zorg voor balans in jouw dag

24/7 bereikbaar

Dankzij de huidige technologie kunnen we in principe altijd en overal werken. En dat is dan ook direct de valkuil, tenminste die van mij. Hoe gemakkelijk kun je onderweg naar een privé afspraak toch nog een mailtje afhandelen, een telefoontje plegen of iets anders. En weer geen vrije tijd, in ieder geval niet voor jouw brein. Hoe bewaak je de balans, hoe zorg je dat je ook voldoende rust hebt. Zodat je tijd hebt om op te laden. Af en toe door werken is echt niet erg, maar als dat structureel gaat worden is het fijn dat iemand (als je het zelf niet ziet) op de rem trapt. Wanneer is het teveel? Dat is per persoon verschillend. Balans

DISC gedragsstijlen

Eén van mijn meest aanwezige gedragsstijlen geeft aan dat ik gedreven ben door resultaten, uitdaging en vrijheid. Dat is ook waarom ik mij als een vis in het water voel als zelfstandig trainer / coach. Ik weet ook door mijn gedrevenheid voor resultaten en het gevoel van vrijheid, dat ik een goede balans moet zoeken in mijn leven. Moet zorgen voor voldoende uitdaging maar ook voor voldoende rust en tijd voor andere zaken dan alleen mijn werk. Dit om te voorkomen dat ik in een burn-out of een bore-out terecht kom.

Hoe goed ken jij jezelf en weet je of je wel of niet op de rem moet gaan staan en je werk gaan herschikken. Of eens wat vaker nee te zeggen ook tegen jezelf! 

Wil jij jezelf beter leren kennen en weten wat jouw stijl en drijfveren zijn? Of wil je meer overzicht in jouw werk en meer balans in jouw leven? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek!

Comments


bottom of page