top of page

Gestoord op je werk? Zo hou je focus.

Gestoord op je werk

Do not disturb

Je hebt veel te doen, zit je net lekker geconcentreerd aan een opdracht te werken en wordt er weer op je deur geklopt of staat er een collega naast je bureau.

Je collega vraagt maar een minuutje van je tijd, dat is toch niet zo erg? Dat klopt maar je concentratie en focus is verdwenen. En voordat je weer in dezelfde concentratie zit ben je 20 minuten verder.


Waarschijnlijk ben jij één van die collega’s die altijd direct klaar staat voor een ander en hen graag helpt. En dat is natuurlijk top! Maar ook wel eens lastig. Hoe hou je nu focus als je gestoord wordt op je werk? Hieronder een aantal tips hoe je nog steeds jouw collega’s kan helpen maar ook hoe zij jou geconcentreerd kunnen laten werken.Tip 1

Maak afspraken met je collega’s. Bijvoorbeeld als de deur van je kamer dicht zit, jij echt niet gestoord kan worden ook niet voor een korte vraag. Alleen de klop op je deur haalt jou al uit jouw concentratie.

Laat daarentegen niet je deur de hele dag dicht.


Tip 2

Zoek een ruimte waar je wat verder van je collega’s vandaan zit, op een andere afdeling of locatie. Of thuis als je daartoe de mogelijkheden hebt en je thuis niet gestoord wordt door je huisgenoten. Zorg dat je wel een deel van de dag weer beschikbaar bent voor jouw collega’s.


Tip 3

Zet alle notificaties uit. Je telefoon op stil, geen belletjes en pop-ups / meldingen van mail, whatsapp, facebook en andere social media kanalen.


Tip 4

Deel jou kennis, zodat jouw collega’s de volgende keer ook deze kennis hebben en jou hiervoor niet meer hoeven te storen.


Tip 5

Plan regelmatig een koffie afspraak met je collega’s. Dan kun je elkaar op de hoogte brengen waar je aan werkt en waar je elkaar zou kunnen helpen. Hierdoor word je tussentijds minder gestoord.


Het belangrijkste is dat iedereen weet waar hij zij voor staat en welke kennis en vaardigheden hiervoor nodig zijn. En dat je met elkaar afspraken maakt over het samenwerken, focus tijd, elkaar vinden en delen van informatie en kennis.

Comments


bottom of page