Duurzame inzetbaarheid

Bijgewerkt: mrt 17

Digitalisering en automatisering veranderen onze manier van werken. Wekelijks sta ik voor een groep cursisten of zit ik bij hen aan het bureau en zie ik de worsteling bij deze mensen hoe om te gaan met de vele vaak snel op elkaar volgende veranderingen. 


Soms gaan veranderingen geleidelijk en zie je ze aankomen, soms staat de digitalisering ineens op de stoep en worden er andere skills van medewerkers verwacht. Soms verdwijnen functies als gevolg van digitalisering en ontstaan er nieuwe functies binnen het bedrijfsleven waarvoor nog geen opleidingen bestaan. Skills worden daardoor nog belangrijker! Leren doe je niet alleen tot je 25e maar je hele leven lang. Hoe zorg je nu dat je duurzaam inzetbaar blijft? 


Duurzame inzetbaarheid is een puzzel met verschillende stukjes ‘gezondheid & vitaliteit’, ‘flexibele werkcultuur’, ‘productiviteit & motivatie’ en ‘ontwikkeling van vaardigheden & competenties’. 


Vanuit ‘ontwikkeling van vaardigheden & competenties’ maar zeker ook vanuit ‘gezondheid & vitaliteit’ lever ik graag een bijdrage aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en ondernemers. Door de trainingen Grip op je werk, SLIM werken en werkplek coaching ontstaat er meer rust en overzicht, leer je prioriteren, nee zeggen, balans te zoeken en te vinden. Na de training kun je meer aan, ervaar je minder druk en stress.

En dat geldt ook voor de Young Professionals. Geef hen een goede start aan het begin van hun carrière pad, zij zijn ook niet uitgeleerd na hun beroepsopleiding, zij willen graag doorgroeien. Met hun relevante en actuele vakkennis zit het wel goed maar op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, effectiviteit en communicatie willen zij graag hun vaardigheden trainen. Juist in de eerste jaren na de opleiding ervaren zij hier onbegrip, onzekerheid wat resulteert in stress.


Focus op 1 stukje van de puzzel of op de gehele puzzel, het draagt allemaal bij aan de duurzame inzetbaarheid.ESF-Subsidieregeling Duurzame Inzetbaarheid

Hoe duurzaam inzetbaar ben jij? Wil jij of jouw werkgever ook investeren in gezonde, fitte en gemotiveerde medewerkers? De ESF-subsidieregeling ‘Duurzame Inzetbaarheid’ zet hierop in. Dat klinkt toch goed!

27 keer bekeken