Slim plannen –

een ToDo-list die werkt!

Weer maar de helft van jouw ToDo-list afgevinkt? Aan het einde van de dag niet alles kunnen doen wat je had geplant? Slechts 50% van de geplande taken wordt meestal op 1 dag afgewerkt. 

Met slim plannen creëer je je eigen werkende ToDo-list

Meer focus door minder afleiding

Gebeurt het jou ook dat je aan het einde van de dag weer niet af hebt wat je eigenlijk van plan was? Afleiding, de hele dag worden we afgeleid. Door een pop-up van de mail, een telefoongesprek, geluidjes van apps op je smartphone.

 

Het lijkt onschuldig, maar alle onderbrekingen kunnen aardig wat tijd kosten. Uit een onderzoek van De Universiteit van Californië blijkt dat we in meer dan 80% na een onderbreking onze taak weer oppakken, maar dat dit gemiddeld pas na zo’n 23 minuten gebeurt. Daarnaast zijn we sneller geneigd fouten te maken en meer stress te ervaren als we niet gefocust en zonder onderbrekingen werken. 

Lees hier de 5 tips om met meer focus en minder afleiding jouw dag door te komen

Gestoord op je werk? Zo hou je focus!

Je hebt veel te doen, zit je net lekker geconcentreerd aan een opdracht te werken en wordt er weer op je deur geklopt of staat er een collega naast je bureau.

Je collega vraagt maar een minuutje van je tijd, dat is toch niet zo erg? Dat klopt maar je concentratie en focus is verdwenen. En voordat je weer in dezelfde concentratie zit ben je 20 minuten verder.

 

Lees hier verder voor de tips om focus te houden

Laat jouw opleidingsbudget niet verloren gaan 

40% van het opleidingsbudget wordt niet besteed en verdwijnt dus eind december. Hoe is de stand van jouw opleidingsbudget? Je hebt nog 3 maanden om het budget van dit jaar te besteden!

 

Gebruik jouw opleidingsbudget om jouw talenten te ontwikkelen en de regie te nemen in je persoonlijke groei. Hierdoor vergroot jij jouw cirkel van invloed! Werken aan je persoonlijke ontwikkeling zorgt voor nieuwe energie, motivatie en meer werkplezier! Dat wil toch iedereen?

 

Op donderdag 5 december, ja inderdaad de dag dat Sinterklaas zijn verjaardag viert, organiseren wij speciaal voor de (oud) deelnemers van onze Masterclass Young Professionals een verdiepingsdag.

 

Een (Sint) cadeautje voor jezelf! Wij gaan deze dag samenstellen met de opleidingsbehoeftes die jullie in de evaluatie van de Masterclass hebben aangegeven.

 

Mis je nog een onderwerp? Laat deze kans niet onbenut en stuur ons een mail met jouw aanvulling. En uiteraard organiseren wij deze dag geheel in stijl.

Onderwerpen voor deze verdiepingsdag zijn:

  • Onderhandelen

  • Gesprekstechnieken

  • Timemanagement

  • Doelen stellen

  • Oefenen met praktijkcases

Wij organiseren deze dag in Bunnik of in Deventer. De prijs voor deze volledig verzorgde dag bedraagt € 450,00 excl. btw. Uiteraard incl. trainingsmaterialen en de kosten van de locatie en de catering.

Interesse, vragen of alvast aanmelden neem contact met ons op:

Sonja Jaarsma-Lebbink

Katrien Eggens

Nieuwsbrief juli 2019 | Tips voor een relaxte zomer

In onze nieuwsbrief naast tips voor een relaxte zomer ook de nieuwe data voor de:

  • Masterclass Young Professionals

  • Workshop Leidinggeven aan Young Professionals

  • Summerschool Timemanagement

  • Masterclass Strategie. 

Veel leuke trainingen en workshops om de 2e helft van 2019 tot een succes te maken.

#eenlevenlangleren

Open inschrijving training Timemanagement Kennis 

Kom je soms uitgeput thuis van je werk? Loopt je hoofd over van al die ballen die je in de lucht moet houden? Heb je eenmaal thuis geen puf meer voor wat er misschien wel het meest toe doet in je leven?

 

Gegarandeerd dat één dag investeren in de training Timemanagement van Katrien Eggens jou een enorme winst oplevert op vele vlakken.

Een mooier begin van de tweede helft van dit jaar kun jij jezelf (of een ander) haast niet geven, toch? 

Donderdag 25 juli en dinsdag 6 augustus in De Drentse Zaak in Assen.

Lees meer

Vergeet niet jouw werk(stress) buiten de vakantiekoffer te laten

Tijdens het inpakken van de koffers nog ff de laatste mailtjes beantwoorden, het overdrachtsdocument voor jouw collega aanvullen en nog snel ff wat vergeten laatste zaken via WhatsApp aan je collega's sturen. Wat heerlijk dat je kan multitasken, 2 dingen tegelijk kan doen en dan heerlijk de boel de boel laten en vertrekken naar de vakantiebestemming.

 

Onderweg kom je er achter dat je toch nog niet met je hoofd in de vakantiestemming zit, maar nog volop aan het nadenken bent over jouw werk. Ondertussen heb je niet alles meegenomen in de koffers wat je graag mee wou nemen en je medereisgenoten klagen over jouw mentale afwezigheid.

 

Dat kan anders! Hoe ga je nu meer ontspannen op vakantie en neem je jouw werkstress niet mee in jouw koffer.

Lees meer

15 november Masterclass Talent Ontwikkeling

Aanbieding voor Young Professionals!

 

Op donderdag 15 november organiseren Sonja Jaarsma en Katrien Eggens een Masterclass Talent Ontwikkeling voor Young Professionals. In deze Masterclass tijdens de Week van de Werkstress focussen wij ons op Werkplezier! 

Lees meer over deze aanbieding

15 november Masterclass Talent Ontwikkeling

Aanbieding voor Young Professionals!

 

Op donderdag 15 november organiseren Sonja Jaarsma en Katrien Eggens een Masterclass Talent Ontwikkeling voor Young Professionals. In deze Masterclass tijdens de Week van de Werkstress focussen wij ons op Werkplezier! 

Lees meer over deze aanbieding

Nieuwsbrief februari 2020

Samenwerken

Samenwerken, de kracht van 1+1=3!

Ik werk samen met 2 fantastische professionals. Sonja Jaarsma en Renate Westervaarder. Samen met Sonja geef ik trainingen aan Young Professionals en Millennials en met Renate organiseer ik kennisevents, in Noord-Nederland en altijd op bijzondere locaties!

In deze nieuwsbrief meer hierover en uiteraard tips over slimmer werken, focus en aandacht.

Lees de nieuwsbrief hier

Nieuwsbrief januari 2020

Aandacht & Focus in 2020

In 2020 ga ik met enige regelmaat een nieuwsbrief uitbrengen. Uiteraard met tips & trics vanuit mijn trainingen, maar ook mijn aanbod van trainingen en ander nieuws.

Lees hier het nieuws van januari 2020

Young professional nieuwsbrief Oktober 2019

Onze nieuwsbrief van oktober 2019 is uit! Hierin het laatste nieuws over onze trainingen, een terugblik op een fantastisch leuke Masterclass voor de opleiding MSc Accountancy & Advisery voor de HBO A&A in Amsterdam (met een gemiddelde waardering van een 8,5!) en nog veel meer nieuws en tips.

Wil jij onze tips en ontwikkelingen niet missen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief door een mail te sturen aan info@katrieneggens.nl

Wees niet bang wij gaan je niet spammen! Onze nieuwsbrief wordt ongeveer 4x per jaar geschreven.

Nieuwsbrief Young Professionals oktober 2019

Een zomer lang leren

Iets wat er snel 'bij inschiet' als ZZP'er is je eigen ontwikkeling. Duurzame inzetbaarheid, een leven lang leren, je eigen persoonlijke ontwikkeling is erg belangrijk. Eén van mijn motto's is dan ook 'elke dag iets nieuws leren'. Iets van een klant, iets van dat je gelezen hebt, door het maken van fouten of door het volgen van opleidingen en trainingen. 

 

Mijn eigen trainingen geef ik vaak op locatie bij de klant en zo zwerf ik door het gehele land. Super leuk om te doen, het geeft mij een energieboost! Iedere keer leer ik weer andere mensen kennen en leer ik (bijna) elke dag iets nieuws.

 

Deze zomer werd het tijd om zelf weer eens in de 'schoolbanken' te zitten.

Lees hier verder

Hogeschool voor de Accountancy | hbo A&A

Vrijdag 5 juli 2019 hebben wij, Sonja Jaarsma en Katrien Eggens,  de opdracht gekregen om de module Persoonlijk Leiderschap uit onze Masterclass Talentontwikkeling Young Professionals voor de Hogeschool voor de Accountancy in Amsterdam te mogen verzorgen!

 

Daar hebben wij onwijs veel zin in! 

Lees hierover meer in onze nieuwsbrief van juli 2019. 

10 tips om jouw mailbox in bedwang te houden tijdens de vakantie

'Toedeloe! Ik heb vakantie! Tot over een paar weekjes!' 

Tja en dan zit jij als hardwerkende niet vakantievierende collega met je handen in het haar, wanneer is jouw collega weer terug? Wie neemt zijn werkzaamheden waar? Jouw project ligt nu ook stil nu hij er niet is. Jij kan niet verder. Dat is lekker zeg!

 

Maak het elkaar in de vakantieperiode niet onnodig moeilijk. En zorg dat je van elkaar weet wie wanneer vakantie heeft en wat je in deze periode van elkaar mag verwachten. Dit bespreek je uiteraard met elkaar maar ook de Out of Office van jouw mailbox is daarbij een heel handig hulpmiddel. 

Lees meer

Noordelijke passie + knowhow = Kennis2

                                                                                                   2

Noordelijke passie + Knowhow = Kennis 

 

In het laatste magazine Noordbizz​ van 2018 staat een mooi artikel van Katrien Eggens Training & Organizing en WIE-events van mijn samenwerkingspartner Renate Westervaarder.

Trots op mijn bedrijf, onze samenwerking en het kenn!s19event op 31 januari en 1 februari 2019.

Magazine Noordbizz

                                                                                                   2

Noordelijke passie + Knowhow = Kennis 

kenn!s19event

                 2

Kennis  & kenn!s19event

 

10 November hebben wij de website gelanceerd van het 'kenn!s19event' wat gehouden wordt op 31 januari en 1 februari 2019.

Meer informatie over dit leukste event van Noord-Nederland

Week van de werkstress

Van 12 tot en met 15 november 2018 vindt de vijfde Week van de Werkstress plaats. De afgelopen jaren is veel aandacht besteed aan hoe je de symptomen van werkstress herkent en wat de gevolgen zijn van werkstress. Dit jaar ligt de focus op preventie en het vergroten van werkplezier.